Analoog fotomateriaal

Analoge fotografie is terug van weggeweest, en daarmee ook de donkere kamer. Die magische ruimte waar u langzaam het beeld ziet opkomen... In onze shop vindt u alle materialen die u nodig heeft om analoge films te ontwikkelen en af te drukken. Op de ouderwetse manier. Met ouderwets mooi resultaat. Bij DOKA kunt u terecht voor tips, advies of gewoon een praatje over het magisch mooie fotovak.

DOKA biedt nu ook een fotocursus aan. Voor de serieuze beginner maar ook voor de gevorderden. Kijk onderaan de pagina of op "Het Andere Oog".

DOKA Antwerpen

Paterson doka accessoires

Een van de meest bekende, en ook nog steeds bestaande merken, is Paterson. Paterson staat voor kwaliteit als het gaat om accessoires die zij leveren voor de donkere kamer. Zo heeft Paterson diverse filmontwikkeltanks. Voor het ontwikkelen van één film maar ook voor acht films tegelijkertijd. Thermometers, ontwikkelschalen, maatbekers, doka-verlichting, film afstrijktangen en nog veel meer is ook te verkrijgen bij DOKA. Het gehele gamma van Paterson is te bestellen.

DOKA Antwerpen

KODAK

Opgericht in 1881 in Amerika maakt Kodak in 1888 furore in de toen nog jonge fotowereld. Kodak komt met een camera op de markt voor het grote publiek. En de rest is geschiedenis. Kodak heeft later nog diverse belangrijke uitvindingen gedaan waaronder de diafilm en zij waren ook een van de eersten om met een professionele digitale camera te komen. 

Op het gebied van zwart-films, en dan met name de Tmax-reeks, blijft Kodak marktleider. Ook de chemcialiën van Kodak zijn nog steeds onveranderd. Van de zeer fijne film ontwikkelaar Microdol tot de zeer krachtige ontwikkelaar HC-110, alles is nog verkrijgbaar. Bij DOKA kunnen wij u voorlichten over alle verschillen en voordelen van de producten van Kodak.

 

DOKA Antwerpen

ILFORD

Ilford brengt meer dan 6 filmontwikkelaars op de markt, elk afgestemd op de specifieke eisen van de Ilford zwart-wit films. Ook heeft Ilford meer dan 15 verschillende papiersoorten om de foto's op af te drukken. Van het moderne en zeer heldere Multigrade IV Deluxe tot het prachtige warmtonige Ilfobrom Galerie.

Bij DOKA hebben we voorbeelden van al deze papiersoorten zodat u op uw gemak een keuze kunt maken. En uiteraard is alles wat niet op voorraad is direct te bestellen.

 

 

DOKA Antwerpen

Amaloco

Amaloco is een fabrikant van universele chemicaliën voor het ontwikkelen van films en afdrukken van foto's. 

De universele zwart-wit film ontwikkelaar AM74 staat er om bekend om bij alle soorten zwart-wit films een perfect ontwikkelde film met een fijne korrel af te leveren. Amaloco heeft drie verschillende papierontwikkelaars waarvan de AM6006 de meest gebruikte papierontwikkelaar voor Multigrade papier is.

Ook stopbad en fixeer levert Amaloco waarbij deze producten bekend zijn om hun lange houdbaarheid en goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

DOKA Antwerpen

Aangeboden

Minolta SRT101 digitale reflexcamera met 50mm/1.7 objectief. AccesoiresVivitar 135mm/2.8, Makinon 28mm/2.8, Vivitar teleconverter 2x, flitser Metz 34bct1. Camera, Minolta Riva AF35. Prijs in overleg met de verkoper.

Olympus mjuIII-150, 37,5-150mm zoom objectief, tasje, € 20,-.

Doka accessoires: Schneider Componar-S 4.5/80mm voor afdrukken groot formaat negatieven (vanaf 4,5x6cm tot en met 6x7cm). Prijs Componar-S 4.5/80mm, € 50,-. (REF: 170502)

Nikon polarisatiefilter, 62mm doorsnede; € 45,-. Nikon MF-23 data-achterwand voor F4/F4s. In doos, geheel nieuw; € 50,-. Diverse ontwikkelschalen, vanaf 24x30, prijs vanaf 7,50,- per set van drie. Durst Labotim timer; VERKOCHT. Paterson filmontwikkeltank inclusief 3 spiralen, als nieuw;  € 45,- (nieuwprijs € 102,50). Maatbekers: 50ml, 100ml en 1000ml; respectievelijk € 3,-, € 5,- en € 10,-.

DOKA Antwerpen

Uniek, te koop aangeboden

Canon 300mm / 2.8L USM, autofocus. Professioneel lichtsterk tele-objectief. Ideaal voor sportfotografie en natuurfotografie. In perfecte staat. Gebruikt naast een Canon 200mm/2.0, de 400mm/2.8 en de 600mm/4.0; daarom amper beschadigingen. Inclusief koker. Vraagprijs € 1.000,-.

DOKA Antwerpen

Workshop "Het Andere Oog"

We hebben allemaal de basiskennis nodig van fotografie. Ongetwijfeld leest u dat ook bij andere fotografie workshops. U wordt bijgepraat over diafragma, sluitertijd, ISO en scherpte. Wat is dan het verschil tussen mijn workshop en die van anderen? Ik ga uit van U als individu, als zelfstandig fotograaf die zijn / haar stijl verder wil ontwikkelen. Als een fotograaf die een heldere en duidelijke uitleg wil krijgen over de fotografische basisbegrippen en tegelijkertijd een individuele aanpak wenst hoe deze begrippen in het eigen werk toe te passen én het daardoor kan verbeteren.

Kunnen we dat in 1 dag realiseren? Kunnen we dat in 1 dag leren? Neen, maar we kunnen wel een goede start daar mee maken.

Vandaar de workshop "Het Andere Oog"