Alledaagse Waanzin

Beëindigd. De fotocollages van Maaike Ottoy lijken op het eerste oog leuke afbeeldingen. Maar naarmate men beter kijkt bevatten ze allemaal een dubbele bodem met een boodschap naar de "Alledaagse Waanzin" van ons bestaan,

7/11/2018 - 17/02/2019
DOKA Antwerpen DOKA Antwerpen

De collages van Maaike Ottoy zijn niet zo maar ontstaan. Het verhaal begint in december 2014. Op dat moment ziet zij haar dagelijkse werk niet meer zitten en stopt zij abrupt. Ze last een pauze in en start met feesten, veel feesten. Dan, in juni 2015, verbreekt haar vriend de relatie en dat is de druppel. Haar wereld ligt aan diggelen. Maaike komt op de afdeling spoed in Aalst terecht. Er zullen daarna nog vele bezoeken aan diverse ziekenhuizen volgen om precies te kunnen bepalen wat nu precies haar "probleem" is. 

In augustus 2015, tijdens haar verblijf in het UZ in Gent, krijgt zij de opdracht een collage te maken over haar zelf. Een tijdje later krijgt zij nog eens de opdracht dat te doen. Gaandeweg ontdekt Maaike dat het zoeken naar de gepaste afbeeldingen haar ontspant én dat ze veel positieve feedback krijgt op haar collages.

En dat is het begin van haar carrière, en haar langzame herstel.

Maaike publiceert inmiddels in het magazine van Chantal Janzen genaamd &C, Knack, en De Standaard. Ze heeft ook het boek "Over Poezen met vleugels en andere Alledaagse Waanzin" uitgegeven. Een verzameling van een deel van haar collages is daarin opgenomen. Nog steeds wordt haar collectie uitgebreid en dit is onder andere te zien op haar Instagram account "maaike.ottoy".

DOKA toont met veel plezier een deel van haar collages, zowel op groot formaat als haar originele prints. 

Hieronder vindt u een aantal foto's uit de expositie. De afbeelding beneden is een uitsnede van de gehele foto. Klik op de foto voor een vergroting. 

Voor prijzen en formaten ga naar de prijslijst.