Islands of Light

Beëindigd. "Islands of light" is een reis, persoonlijk en intiem, gedurende vele nachten over wegen en autostrades van fotograaf Samuele Mancini.

1/05/2019 - 28/07/2019
DOKA Antwerpen DOKA Antwerpen

"Islands of light" is een reis, persoonlijk en intiem, gedurende vele nachten over wegen en autostrades van fotograaf Samuele Mancini.

De "eilanden" zijn die tankstations waarvan de lichten 's nachts nooit uitgaan en die, zelfs in de meest afgelegen plaatsen, een 24/24 uur dienst aanbieden. Dat beeld heeft bij Mancini altijd krachtige symbolen opgeroepen, levende metaforen die hem in vraag stelden en ondervragen over wat we zijn of gaan worden in deze samenleving. Auto's zijn reizende huizen, containers met onze identiteit die we vaak niet graag delen. Mancini ziet een mensheid die sterk afhankelijk is van brandstof. Dezelfde brandstof waarvan de verbranding helpt onze planeet ziek te maken, dezelfde brandstof waarvoor oorlogen uitbreken, dezelfde brandstof waarvan de afwezigheid alles langzamer, geïsoleerd en inactief maakt. 

De lichteilanden zijn dan niet langer alleen maar locaties, maar wel een weerspiegeling van ons heden en van onze eenzaamheid. 

Het project werd  door Samuele Mancini in de winter van 2010 opgestart en blijft nog steeds doorgaan. In datzelfde jaar wint hij de eerste prijs van het Fabriano Photo Festival.

Tegenwoordig richt hij zich steeds meer op langdurige projecten die waarin hij met een kritische blik naar onze maatschappij en cultuur kijkt.

Hieronder vindt u een aantal foto's uit de expositie. De afbeeldingen zijn een uitsnede van de gehele foto. Klik op de foto voor een vergroting. 

Voor prijzen en formaten ga naar de prijslijst.