London Revisited

Beëindigd. Analoge en digitale zwart-wit fotografie van Patrick Cambien over een periode van meer dan 40 jaar. London in drie tijdperken, 1972, 1992, en 2018.

9/05/2018 - 5/08/2018
DOKA Antwerpen DOKA Antwerpen

Patrick Cambien (Kortrijk, 1946) heeft zijn roots in de conventionele analoge kleur én zwart-wit fotografie. Met 30 jaar praktijk bij het illustere Agfa-Gevaert heeft hij veel ervaring met fotografische technieken. Cambien heeft een Bachelor Photography aan de Lucas School of Arts (Na.Ra.F.I.) waar hij ook drie jaar docent is geweest. Daarnaast heeft hij in eigen beheer het fotoboek "The Joy of Imaging" uitgegeven en eerder geëxposeerd in onder andere Antwerpen en Kontich.

De expositie in DOKA omvat analoge zwart-wit beelden gemaakt in London, 1970 en 1992, aangevuld met digitale beelden uit 2018. Cambien wilde zich niet beperken tot het opnieuw tonen van ouder werk alleen, maar nam het initiatief om in februari 2018 opnieuw enkele dagen in London te gaan fotograferen. Het geheel omvat dus een tijdsperiode van 48 jaar. 

Dit overzicht toont niet alleen de verschuiving in tijd wat betreft de sfeer in London maar ook de verschuiving in techniek, van analoog naar digitaal. Er zijn dingen veranderd en zelfs verdwenen, maar sommige aspecten blijven dan weer tijdloos. 

Bewust is gekozen om de beelden door elkaar heen te hangenVoor Cambien primeert een waaier van vastgelegde indrukken, zowel qua straatfotografie als qua architecturale aspecten.

Cambien hoopt dat u als bezoeker vooral datgene zult ervaren, wat hem toen aangegrepen heeft, en wat hij op het juiste moment en op mooie wijze heeft weten vast te leggen.

Hieronder vindt u alle foto's uit de expositie. De afbeelding beneden is een uitsnede van de gehele foto. Klik op de foto voor een vergroting. 

Voor prijzen en formaten ga naar de prijslijst.