Lost Love

Beëindigd. "Lost Love", collages van mixed media op hout. Deze expositie staat in het teken van Amsterdam Pride en Antwerpen Pride en is deels collage, en fotografische collages. De exclusieve expositie duurt slechts drie weken.

27/07/2019 - 18/08/2019
DOKA Antwerpen DOKA Antwerpen

"Lost Love", collages van mixed media op hout. De verticale collages van Ter Haar laten zich lezen als een beeldverhaal, al is er geen duidelijk begin of einde. De titel van deze serie collages lijkt voor zich te spreken: een onbeantwoorde liefde, een relatie die verbroken werd, of het einde van de liefde door de dood die tussenbeide kwam. 

Maar het kan evenzeer gaan over een gefantaseerde liefde die nooit realiteit zal worden. Of misschien gaat het om de liefde van ouders voor hun kind: wat is er van dat kind geworden, hoe werd hij tot de volwassene die hij nu is, en kan er dan nog van hem gehouden worden?

In zijn werk als psychotherapeut is Ter Haar steeds aan het reconstrueren: hoe zijn de symptomen of klachten tot stand gekomen, wat is daar aan voorafgegaan, waar in de ontwikkeling van kind tot volwassene hebben zich verlieservaringen, conflicten of trauma’s voorgedaan? Wat zegt een mooi lijf of een stoere presentatie over alles wat zich van binnen, onder de oppervlakte afspeelt? 

In de collages kan de kijker zijn eigen reconstructie maken aan de hand van de beelden en de context waarin zij geplaatst zijn: water, zwemmers, vissen, maar ook scheepswrakken of ruïnes, kinderfoto’s of foto’s uit de oude doos. En natuurlijk mannen, veel mannen. Gekleed of bloot, in zwembroek of strak in het leer, en die een onvervuld verlangen of misschien wel juist heimwee naar de onschuldige kindertijd verbeelden. 

De collages van Arnout starten met een verkoopprijs van € 150,-.

Tegelijk met het werk van Ter Haar toont DOKA voor de tweede maal een collectie collages gemaakt door Maaike Ottoy. Voor meer informatie hierover kijk op de expositiepagina "Alledaagse Waanzin".

Hieronder vindt u een aantal foto's uit de expositie. De afbeeldingen zijn een uitsnede van de gehele foto. Klik op de foto voor een vergroting. Voor prijzen kunt u contact opnemen met DOKA.